BağIşıklık Sistemimizi Güçlendiren Hindistan'daki Meşhur Zencefil Çay Nasıl Yapılır?
Arkadaşlar Merhaba, bu zor zamanlarlarda sabırla evde kaldığınız için teşekkür ederim ve hep birlikte bu kötü günleri atlatacağız. Sevgili dostlarım Korona Virüsü yenmek için bizim bağIşıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerekir. Bu yüzden yemeklerimize ve içeceklerimize dikkat etmeliyiz. Burada bugün biz Hintliler sürekli içtiğimiz ve çok sevdiğimiz bir baharat çayının tarifini anlatacağım. Bu çay Türkiye'de normalde yaptığımız çaydan biraz daha farklı. İşte malzemeler :
1- Çay
2- Bir Bardak Su
3- Yarım Bardak Süt ,
4- Şeker (İsteğinize Bağlı)
5- Kakule
6- Taze Zencefil
Normal çay hazıladığınız gibi çay hazırlıyorsunuz onun içine zencefil kakule ezmesini ilave ediyoruz ondan sonra kaynamış sütü ekliyoruz daha sonra şeker ekleyebilirsiniz. Çok basit bir çay yapımıdır bu bildiğiniz üzere Zencefil ve Kakulenin bağışıklık için çok faydası vardır zaten zencefilin ve kakulenin faydası saymakla bitmez bu faydalarından bazıları şöyledir; Zencefil sindirim sistemimizi kolaylaştır ve mideye faydalıdır, kalp ve solunum yollarına faydalıdır, enfeksiyonlara karşı da zencefil kullanabiliriz, zencefilin ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır ve kansere karşı bir ilaç olarak kullanabiliriz! Kakule de Hafızanın güçlenmesini sağlar, etkili bir anti depresandır, böbrek sağılığını korur, güçlü bir antioksidandir, astım, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum problemleri semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Bu kadar özelliğe sahip olan bu baharatlar bizim günlük hayatımızda yeri çok büyüktür özellikle bu Korona Virüs zamanlarında kullanabileceğimiz çok etkin bir silahtır. Bu çayı yapmak oldukça kolay sizlerde evlerinizde bu çayı kendinize ve ailenize yaparak virüse ve diğer hastalıklara karşı güçlü bir kalkan oluşturabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler diliyorum sağlıkla kalın💪🏻

Deniyeceğim..
ReplyDelete